Skip to content

CrowdfundingSucces

Home » Blog » Nederlandse uitvinding: deelfinancieringsplatform blijkt miljoenenmachine voor start-ups

Nederlandse uitvinding: deelfinancieringsplatform blijkt miljoenenmachine voor start-ups

UTRECHT – Wat hebben een duurzame ondernemer in laadpalen, een slaaptreinvervoerder en een arbeidsongeschiktheidsverzekering gemeen? Ze danken hun succes aan het Nederlandse Eyevestor. In totaal werd via dit aandelenplatform al meer dan veertig miljoen euro opgehaald, terwijl er al bijna 25.000 actieve gebruikers op zijn aangesloten.

 

Nieuwsuur meldde deze week dat crowdfunding steeds populairder wordt. Het Utrechtse Eyevestor is uitvinder van het crowdfundingsfenomeen sharefunding®. Via het platform kan iedere startup of scale-up online, digitaal en volledig geautomatiseerd aandelentransacties afhandelen. Via sharefunding wordt de groei en ontwikkeling van bedrijven gefinancierd door investeerders, werknemers, klanten en andere belanghebbenden die samen aandeelhouder worden.

Eyevestor heeft een internationale focus, maar succesverhalen zijn er ook in eigen land. SharePeople, een alternatieve (en moderne) collectieve arbeidsongeschiktheidsoplossing voor zelfstandigen, was een van de eerste bedrijven die geld ophaalde (ruim 1 miljoen euro in 2019) via Eyevestor. Het klantenbestand groeide van 2.000 naar 12.500 zelfstandige ondernemers. Blue Current kan dankzij sharefunding verder bouwen aan laadpunten en andere diensten die vervoer verduurzamen. European Sleeper brengt de nachttrein terug met verbindingen vanaf België en Nederland, onder meer door via Eyevestor bij de eigen fans en medewerkers funding op te halen. “Via Eyevestor ontvingen we binnen zestien minuten een half miljoen bij 355 fans”, vertelt Chris Engelsman, mede-oprichter van European Sleeper.

Sharefunding werkt

Eyevestor CEO en initiatiefnemer Gijs Dalen Meurs over sharefunding: “Groeikapitaal ophalen door sharefunding vraagt veel voorbereiding, een gemeenschap en vertrouwen door successen uit het verleden. Het is een duurzame en moderne manier van participeren en financieren. Het mooiste aan de succesverhalen van ons platform vind ik dat we de dromen van gedreven ondernemers een boost geven.” Mark de Raaij, mede-oprichter van Blue Current: “Het grootste voordeel van sharefunding is dat je als ondernemer zelf de koers blijft bepalen. Klanten en leveranciers sluiten zich aan bij ons verhaal, stappen in en profiteren van het succes”. Cosmas Blaauw, initiatiefnemer SharePeople: “Iedereen krijgt dankzij sharefunding de kans klant én eigenaar te zijn. Dat past bij ons, want we willen een eerlijke, solidaire en betaalbare verzekeraar zijn, gericht op mensen en niet op winst. Binnenkort starten we een volgende ronde”

Over Eyevestor

Eyevestor is de pionier voor sharefunding® en biedt via het Eyevestor-platform bedrijven als European Sleeper, Blue Current, SharePeople en recent ook Brandt & Levie de mogelijkheid hun eigen vermogen op een laagdrempelige manier te digitaliseren, te plaatsen en te verhandelen. Het platform is startpunt om samen te bouwen aan succesvolle bedrijfsgroei. Zo worden stakeholders, ambassadeurs. Eyevestor draagt door het inzetten van aandelen bij als totaaloplossing voor zowel financiële vrijheid als liquiditeit in het aandelenkapitaal van startups, scale-ups en MKB-ondernemingen. Of er nou tien of duizend mede-eigenaren zijn, alles is digitaal, online en geautomatiseerd. Inmiddels is er voor meer dan €40 miljoen gesharefund in meer dan zeventig bedrijven die in totaal voor meer dan €100 miljoen op Eyevestor beheren en administreren.

Ingezonden persberichten vallen buiten de verantwoording van de redactie. Foto’s zijn aangeleverd rechtenvrij voor publicatie. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *